#23 JOHAN ÅBERG « FASTER.NU roadracing

#23 JOHAN ÅBERG

Förare: Johan Åberg

Startnummer: 23
Klass: Superbike
Längd: 180 cm
Vikt: 80 kg
Yrke: Programmerare och konstruktör
Klubb: Karlskoga Motorförening
Kontakt: johan(a)faster.nu

MOTORCYKEL

Fabrikat: Honda
Modell: CBR 1000 RR
Årsmodell: 2008

Modifieringar: HRC elsystem, HRC snabbgas, HM quickshifter, K&N luftfilter, Leo Vince helsystem, Öhlins bakdämpare, Öhlins cartridge.

Bakgrund:
Våren 2002 tog jag mc-körkort och två veckor senare köpte jag min första sporthoj. Det skulle ta fyra år innan jag upptäckte banåkning men när jag väl testat var jag fast! De nästkommande två åren varvade jag bandagar med gatåkning men när jag tog min tävlingslicens 2008 la jag gatåkandet på hyllan. 2009 spenderade jag så mycket tid jag kunde med att köra bana och mot slutet av sommaren började lusten att prova på att tävla komma krypande … Jag beslutade mig för att ställa upp i de två sista racen av Rookie1000 för att se hur allting fungerade och hur det kändes att tävla. Målsättningen? Att komma i mål med kropp och hoj i fungerande skick! Sedan 2009 har det blivit så många tävlingar som jobb, pengar och fysik tillåtit.

Intressen:
På sommaren tar roadracingen i princip all min tid  – på vintrarna försöker jag åka så mycket skidor som möjligt. Utför och gärna en bra bit från pisterna.

Målsättning 2013:
Första säsongen i Superbike och målsättningen är att lyfta körningen ett steg och försöka hänga på “dom stora grabbarna” lite. Jobba mer systematiskt med träning/tävling och allt runtomkring. En säsong att lära sig saker helt enkelt.

Målsättning 2012:
Då förra säsongen var så skadedrabbad är målsättningarna 2012 i stort sett samma som för 2011.
Facit: En makalös säsong med totalvinst i Rookie 1000 och ett antal racevinster, pole positions, racets bästa varvtid, ledning från start till mål, uppkörning från sista startruta till vinst.

Målsättning 2011:
Tävla på banor jag inte kört innan och ta poäng i dom tävlingarna. Kapa mer på varvtiderna och klättra högre i slutställningarna.
Facit: Väldigt skadedrabbad säsong. Jag fick ändå köra på någon enstaka ny bana och fick en pallplats på Gelleråsen.

Målsättning 2010:
Inför 2010 är målet att tävla mer, fortsätta förbättra tiderna och ta poäng i alla tävlingar.
Facit: Kapade en hel hög sekunder och stod på pallen 2 ggr. Kraschade bort mig i en tävling i regn. Slutade 6:a i Scandinavian Open och 14:e i hela Rookie 1000.

Målsättning 2009:
Debutsäsongen 2009 är målet att hålla mig på hjulen och ta mig i mål och inte komma sist.
Facit: Höll mig på hjulen och kom inte sist. 17:e plats respektive 8:e plats på tävlingarna.