1 ÅR AV REHAB « FASTER.NU roadracing

1 ÅR AV REHAB

By Johan / February, 18, 2014 / 1 comments

1

Idag har det gått 1 år sen jag slet sönder knät. Hade jag insett då hur lång tid det skulle ta att bli bra igen hade jag nog brutit ihop. Det är fortfarande några månader kvar innan jag är helt bra men det går hela tiden framåt och jag kan konditionsträna utan större problem nu. Högra låret är fortfarande ett par cm mindre i omkrets än det friska och mycket svagare. Jag har börjat kunna lägga på lite vikt vid styrketräningen utan att knät sväller upp och det blir bakslag. Det känns som att det är mindre tid på dagarna det gör ont när jag rör mig än tvärtom nu. Jag ser inga större hinder för att hinna vara i form till säsongen startar.

Varje gång man skadat sig inser man efteråt hur mycket man hade kunnat korta ner rehabiliteringen om man bara hade träffat rätt läkare på en gång. Man måste verkligen vara påläst och stå på sig för att kunna avgöra om läkaren vet vad han pratar om eller bara vill bli av med “problemet” (a.k.a. patienten). Man måste vara jävligt besvärlig helt enkelt. Jag ska jobba på det framöver. 🙂

Ikväll startar monteringen av motor/hoj igen eftersom alla delar kommit nu. Stort tack till MC Hörnan (www.mc-hornan.se) i Södertälje för hjälpen med delarna!

// johan

One Response to 1 ÅR AV REHAB

  • Birgitta Prästings

    Otroligt bra kämpat! Och inget gnäll på hela tiden. Imponerad. hälsn mamma