12 veckor efter ACL-OP « FASTER.NU roadracing

12 veckor efter ACL-OP

By Johan / November, 30, 2013 / 0 comments

2013-11-23 19.29.45Nu har det gått 12 veckor efter operationen och det går fortfarande framåt utan större problem. Knät börjar klara lite mer påfrestning och jag kan gå normalt utan att halta dom flesta dagarna. Det värker och stelnar lite om jag sitter still länge men det blir bättre hela tiden.

När läkarna och sjukgymnasten sa att det skulle ta 12-18 månader att bli helt bra tänkte jag att dom var lite väl negativa. Nu börjar jag förstå varför. Efter 3 månader utan att kunna träna speciellt hårt har den mesta styrka jag hade innan försvunnit. Och dra åt helvete vad jobbigt det är att träna upp den igen!

Jag försöker vara så tålmodig jag kan och låta det ta den tid det tar men det är påfrestande på psyket när det börjar kännas som man kan börja göra saker igen. Mina nya skidor som står här mot väggen bara skriker åt mig att det går nog att åka lite iaf. När jag försöker ta upp sånt med sjukgymnasten får han något svart i blicken. 🙂

Hojen har börjat sin vinterrehab den med. Allt ska kollas igenom och servas. Med dåliga grejer sätter man inga nya PB! Och det är det stora målet för nästa säsong. Köra fortare och mer än tidigare.

// johan