8 VECKOR EFTER ACL-OP « FASTER.NU roadracing

8 VECKOR EFTER ACL-OP

By Johan / October, 31, 2013 / 0 comments

2013-10-29 14.57.17

Nu har det gått 8 veckor sen operationen och det börjar kännas bra. Var hos ortopeden på kontroll igår och gängor, stift, borrhål och skruv såg bra ut. Har ca 0-135 graders böjning och jag kan gå ganska normalt. Börjar sakta få tillbaka kontrollen och kontakten med musklerna. Det är skönt att kunna röra sig tillräckligt för att få träningsvärk igen!

Det jobbiga är att ta det lugnt och inte gå på för hårt. Det känns så bra så jag vill köra på och träna hårt men tydligen är korsbandet som ömtåligast just nu. Så det är bara att lyssna på ortopeden och sjukgymnasten och ta det lite lugnt. Fick lite mer info om exakt vad dom hade gjort vid operationen också. Jag hade tydligen haft väldigt mycket irriterad vävnad inne i knät som dom skurit bort. Det förklarar varför det fortfarande känns ömtåligt för belastning och gör att jag inte kan gå speciellt långa sträckor.

På det stora hela såg det riktigt bra ut så jag hoppas det fortsätter så! I november ska vi börja trappa upp träningen och snart borde jag kunna börja bygga kondition igen också.

// johan