3 VECKOR EFTER ACL-OP « FASTER.NU roadracing

3 VECKOR EFTER ACL-OP

By Johan / September, 25, 2013 / 1 comments

knee

Nu har det gått tre veckor efter operationen. Gipset togs bort efter en vecka och ersattes av en ortos (ledat knäskydd). Ortosen har varit låst i 30 grader men är ändå mycket bättre än gips. För en vecka sen fick jag ta bort dom 20 metallklamrarna dom använt istället för att sy. Väldig skönt eftersom dom satt ganska illa till på ställen där ortosen klämde på dom.

Efter lite samråd med ortopeden igår fick jag öppna upp rörelseområdet på ortosen mer och tidigare än planerat och jag har den nu inställd på 15-90 grader. Just nu känns det som någon slagit en spik rakt genom knät när jag försöker böja benet men det är kanske inte så konstigt. Dom har ju faktiskt borrat rakt genom benen och flyttat senor och skruvat fast dom igen.

Efter två dagars (inte allt för skönt) uppmjukande kan jag faktiskt med lite vilja och tålamod böja det nästan 90 grader och går utan kryckor! Är inte helt säker på att gå är rätt namn för det eftersom jag ser mer ut att stå still om man jämför med normalt gångtempo. Första målet är nu att fortsätta mjuka upp och försöka hitta kontrollen på musklerna igen så jag kan böja 110 grader. Innan dess kan jag inte komma upp på träningscykeln och börja någon riktig rehab.

Bara bita ihop och nöta vidare.

// johan

 

One Response to 3 VECKOR EFTER ACL-OP

  • Birgitta Prästings

    Du är en riktig kämpe! Kram