SÄSONGEN PÅBÖRJAD! « FASTER.NU roadracing

SÄSONGEN PÅBÖRJAD!

By Johan / September, 6, 2013 / 2 comments

2013-09-06 08.47.14Igår påbörjades nästa säsong med ett nytt främre korsband i högerknät. Man kan ju inte bara serva hojen under vintern!

Inte så roligt men nödvändigt och ganska bra tajming. Slet ju sönder knät i februari och har kämpat med rehab sen dess. Jag fick även lite bra nyheter från läkaren efter operationen. Inre sidoledbandet och kompressionsskadorna har läkt till 100% och menisken var helt oskadd. Jag har tyvärr fått gips för att skydda nya korsbandet p.g.a. att jag kan översträcka högerknät och det förlänger rehaben ganska mycket.

Planen är att vara körklar om 6 mån om allt flyter på. Lika bra som innan kommer jag nog inte bli förrän efter 12-18 mån men som tur är så belastas inte främre korsbandet speciellt hårt vid roadracing. Det största problemet blir att hitta sätt att konditionsträna. DET behövs vid roadracing!!!

Jag kommer skriva lite rehab/träningsblogg under vintern för att dokumentera förloppet och peppa mig själv att hugga i. Först på schemat står dock en veckas vila innan gipset åker av och dom låser fast mig i en ortos istället i 6 veckor till. Först 3 veckor fixerat i 30 grader och sen 3 veckor rörlig i 30-90 grader.

All uppmuntran och ryggdunkningar uppskattas! 🙂 Nu är det dags för mer piller och den dagliga sprutan.

Trevlig helg!

// johan

 

2 Responses to SÄSONGEN PÅBÖRJAD!

  • Birgitta Prästings

    Här kommer en ryggdunk! Hoppsan, tog visst i lite för hårt…kram istället 🙂

  • Johan

    Tack, tack!