RACERAPPORTER « FASTER.NU roadracing

TÄVLING: SO/SM KARLSKOGA

Posted By Johan / July, 29, 2013 / 2 comments

2013-07-26 14.11.27

 

I helgen var det tävlingar i både Scandinavian Open (en sprintcup med dubbla korta race på samma dag) och i SM. Lördagen var SO och söndagen var SM. Det här var min debut i PRO Superbike som är högsta 1000 kubiksserien för elitförare i Sverige. Efter en olycka i vintras med en komplicerade knäskada som följd har jag inte kunnat köra fullt tidigare. Här kommer en liten sammanfattning av helgens minst sagt händelserika dagar!

JA23_ollieFoto: Ilari Bjuvander

FREDAG (Free practice 1 & 2)

Jag hade en hyfsad grundinställning på fjädringen och med så lite tid på banan tänkte jag hålla fast vid den om det inte var något som var allvarligt fel. Fokus låg på att försöka växla över från träningstempo till racetempo och få upp lite fart. Grabbarna i toppen kör sinnessjukt fort i den här klassen! Jag körde ut på begagnade däck och hittade lite flyt trots att det sladdade överallt. Var ganska nöjd med dagen trots att jag var nån sekund för långsam men med tanke på hur lite jag kunnat träna var det helt ok.

IMG_0210-3Foto: Ilari Bjuvander

LÖRDAG (Kval, race 1, race 2)

Strålande sol och sjukt varm! Rullade ut på kval med nya däck och hade grymt fäste och hela hojen kändes riktigt bra. Stegade upp lite tempo och började ladda för att lägga några snabba varv när jag plötsligt får ett framhjulssläpp från ingenstans i senare delen av Ejes kurva. PANG! Antingen träffade jag någon av (och det finns många!) asfaltsskarvarna olyckligt eller så hade jag inte fått upp tempen tillräckligt i framdäcket än. Kanske gick jag helt enkelt lite för hårt där. Mårtensson (#21) som låg precis bakom sa att det såg ut som att framdäcket inte hade tempen uppe än eftersom det kom så oväntat på ett konstigt ställe. Hur som helst så fick jag inga varvtider för att kvala in så jag fick stå längst bak i starten. Inte så roligt när det kändes som jag hade bra fart i kroppen!

Race 1 (SM/SO): Klantade mig lite i starten från min 13:e startruta men var ändå uppe på 10:e plats ut ur första kurvan. Jag var orolig att kraschen skulle satt sina spår och att jag inte skulle ha självförtroende att pressa men jag plockade två platser till på första varvet och på andra varvet satt jag nytt personbästa även fast jag körde om två stycken till och var uppe på 6:e plats! Tyvärr hade jag för lång lucka upp till nästa klunga vid det laget så jag orkade inte jaga ikapp utan drog upp en lucka till dom bakom och såg till att hålla mig på hjulen in i mål.
6:e plats = Väldigt nöjd.

grid_JA23Foto: Ilari Bjuvander

Race 2 (SO): Det här var ett superkort sprintrace på bara 6 varv så jag var nöjd med att få starta i andra led på 6:e startruta (resultat från race 1). Någon hade lyckats trampa ur kontakten till min däckvärmare till framhjulet så jag fick rulla ut på start men ett ganska kallt framdäck. Dom ska hålla ca 90 grader normalt! Gjorde en bra start men bland dom här killarna gör alla bra starter så jag var 6:a in i första kurvan men tog en placering på första varvet och hade häng på 3:an och 4:an. Framhjulet gled lite i kurvorna och det var lite svårt att få stopp i hårda inbromsningar men det blev bättre för varje kurva. Men när jag pressade för att hänga med bromsade jag på mig lite och var tvungen att ta en liten omväg genom sandfållan för att inte ta med mig killen framför av banan. Onödigt misstag av mig där jag skulle ha slappnat av lite och bara följt med några varv. Men det är baksidan av så här korta race, 6 varv hinner man inte så mycket på. Jag kom upp på banan igen men var hopplöst sist. Körde ändå ikapp och förbi sista man och kom ikapp näst sista klungan men då var det sista varvet och jag hann inte köra om dom.
11:e plats = Inte så nöjd…

IMG_0115-3Foto: Ilari Bjuvander

SÖNDAG (Kval, race 3)

Kval: Lagom till kvalet började det regna. Har inte kört något på regn i år och eftersom kvalet på lördagen också gällde inför dagens race var jag tvungen att köra bättre än den som kört långsammast i torrt på lördgen. Vilket INGEN skulle kunna göra i regn. Planen var att jobba lite på att få upp känslan och ställa in hojen för regn och bara snurra lite säkra varv ifall det blev regn på racet också. SÅ BLEV DET INTE! Redan 3:e varvet när jag vikt in i Ejes hör jag hur det börjar skrapa bakom mig och jag hinner tänka “Nej! Hoppas han inte klipper mig!” Sen smäller det bakifrån. Jävligt onödigt tyckte jag och jag var inte direkt nöjd (“lite” arg ungefär) med tanke på att kvalet inte betydde något annat än att fila på inställningar på hojen. Han visste antagligen inte det (hoppas jag!!!) och då är det helt ok. Sånt händer när man kvalar och pressar tider.

2013-07-27 11.32.36

Race 3: Tack vare mina utmärkta mekaniker Peter & Tomas och lite delar från Grevens mcdelar fick vi ihop hojen och jag kunde rulla ut på start. Eftersom det var SM var det normal racedistans på 18 varv. Det hade börjat regna igen så jag fick rulla ut på regndäck. Jag stod ju fortfarande sist eftersom tiderna från lördagen då jag inte fått några gällde. Sämsta tänkbara och ännu sämre i regn då det är vansinne att försöka bromsa om folk in i första kurvan. Det slutar med att man tar med sig halva fältet ut i sandfållan. Jag spinner hela rakan i starten och kan bara lägga mig längst bak i första kurvan och försöka. Det är en hel del stök och bök och jag tar några placeringar första varven men hojen går inte rent och växlarna hoppar i och ur som dom vill. Någonting hände när jag blev torpederad och det är bara att försöka ta sig i mål utan att riskera för mycket för sig själv och andra.
8:e plats = Jävla piss

2013-07-28 11.34.15

Tack till alla er som var och hjälpte till och hejade på! Sjukt kul att det dyker förbi så många och snackar lite skit.
Nu ska vi börja riva hojen och se vad som har hänt.

RESULTAT FINNS HÄR: RESULTATLISTOR! 

// johan

TRÄNING: KARLSKOGA

Posted By Johan / July, 14, 2013 / 0 comments

vlcsnap-2013-07-13-12h11m55s167

I fredags var jag på Gelleråsen och körde en heldagsträning. Den banan är en av Sveriges mest tekniska banor och även rejält knölig med konstiga skarvar och lagningar överallt. Det känns som att det dyker upp nya knölar och egenheter hela tiden så man måste köra in sig på den varje år innan man hittar flytet.

Hela den här säsongen har fokus varit på att fortsätta jobba med mina fjädringsproblem. ÄNTLIGEN känns det som att jag börjar hitta lite fäste ut ur kurvorna och är på väg åt rätt håll med inställningarna. Jag tror jag har hittat en ganska bra grundinställning att utgå från framöver. Jag filmade lite också och jag borde nog se över mina växelval och växlingspunkter lite och kanske till och med ändra drevning för att ligga på bättre varvtal. Men är det någonting jag har lärt mig av mitt labbande med fjädringen så är det att man tar en sak i taget!

Nu ska jag ta och anmäla mig till tävlingarna på Bike Week på Gelleråsen.

// johan

TRÄNING/TÄVLING: ANDERSTORP

Posted By Johan / July, 9, 2013 / 2 comments

2013-07-04 21.41.36

I helgen var det ett kombinerat event på Anderstorp med BOTT (serie för V-twin), ERF (långlopp), träningsdagar och ett par avslutande race på söndagen. Jag åkte dit för att få mycket körtid och se hur kroppen fungerade. Anderstorp är en bra bana att köra för att få upp tempot i körningen igen. Den är inte så krävande på kroppen och det går fort överallt.

Första dagarna gick det extremt långsamt och jag fick inget flyt alls i körningen men det blev bättre hela tiden. Jag höll på att labba med fjädringen för att få lite självförtroende och våga pressa lite och efter 2 dagar hittade jag lite bättre inställning så jag kunde slappna av lite mer i körningen. Drevningen var inte optimal men det fungerade rätt ok.

Inför kvalet på söndagen försökte jag tagga till lite och lyckades köra 1.39.5 iaf fast det sladdade rejält i bak och det räckte till en 6:e startruta. Jag körde 1.39.4 på racet förra året och det var racets snabbaste varv så det kändes godkänt. Har bara kört Anderstorp någon enstaka dag i torrt tidigare så jag har inte direkt någon rutin där.

Innan vårt race var det en allvarlig krasch på långa raksträckan där man är uppe i runt 280 km/h vilket gjorde att vårt race sköts upp i tre timmar. Det var lite svårt att tagga till efter det men när starten gick glömmer man allt sånt. Jag gjorde en helt ok start och var upp på 4:e plats men tappade en placering när jag fegade lite i inbromsningen efter långa rakan. Fastnade bakom en kille som körde väldigt konstiga spår och jag hade svårt att hitta bra omkörningslägen. Var om nån gång men lyckades inte täppa till luckan så han smet förbi på innern igen. Sen kom det varvningar och det kändes lite osportsligt att utnyttja dom tillfällena till att plocka placeringar.

Rullade i mål som 5:a och bästa svensk bakom 4 danskar och hade putsat mitt personbästa med några tiondelar. Det känns som det finns mycket tid att hämta överallt bara man får lite ordning på fjädring och körvana igen. Det märks att jag inte kunnat konditionsträna på fyra månader! På det stora hela fick jag med mig det jag ville hem då jag känner att kroppen håller för 3 dagars körning i sträck nu och jag tror att jag vet vilket håll jag ska gå åt med fjädringen. Hade hoppats på lite bättre tider men det är alltid trevligt att kapa lite på tidigare PB.

Nu blir det träningar på Gelleråsen framöver för att få mer körvana och förhoppningsvis även få upp lite fart där igen. Stort tack till Henry&Anna&Ida för sällskap, mat och husrum i helgen!

// johan

TRÄNING: GELLERÅSEN

Posted By Johan / June, 20, 2013 / 0 comments

2013-06-18 12.45.27

 

I tisdags och onsdags körde vi två träningsdagar på Gelleråsen. Upplägget var två grupper med rullande entimmespass. Ett bra upplägg för mig just nu eftersom det betydde mycket tid att åka ut och in i depån och justera fjädring och testa saker. Även ett bra upplägg för Peter som var tillbaka på hojen efter en säsongs uppehåll. Det var ett par saker jag ville testa och det första var om kroppen höll för två dagars körning efter varandra. Det andra var att labba med fjädringen. Jag har köpt hårdare framfjäder och mjukare bakfjäder för att kunna skifta och testa mig fram till något som funkar bra.

Resultatet blev väl sådär kan man väl milt uttrycka det. Kroppen funkade rätt ok och jag kör fortfarande väldigt “säkert” för att inte krascha och slita upp ledbanden igen men jag hade inte alls lika ont som efter Midlanda. Fjädringslaborerandet slutade med att jag inför sista passen bytte tillbaka allt och återgick till grundinställningen jag hade förra året. Det blev extremt mycket bättre. Men jag har ändå lärt mig väldigt mycket av att testa så mycket olika saker och börjar kunna identifiera orsaken till det som känns fel. Jag har även lärt mig att man justerar en sak i taget!

Nu blir det fokus på att försöka få upp farten igen så jag kan köra några tävlingar!

// johan

TRÄNING: MITTSVERIGE

Posted By Johan / June, 7, 2013 / 0 comments

944780_507485959320917_1662286429_n

I fredags var det träningspremiär för i år. Jag hade pratat igenom det med min inte helt överlyckliga sjukgymnast men vi kom fram till att det var dags att testa lite. Det var en bandag på Midlanda som passade bra i schemat och en hel drös kompisar skulle dit. Jag hade nytt ställ, nya stövlar, hårdare fjädrar i gaffeln, renoverad helt omställd bakdämpare och ny styrdämpare så det fanns lite att testa.

945061_507485949320918_979111663_n

Förmiddagen gick mest åt till att komma igång och mjuka upp kroppen. Det var nog 4 månader sen jag hade så skarp knävinkel så det var inte helt njutbart direkt. Fjädringen var väldigt mjuk och hojen var för låg i bak men jag ville inte börja skruva förrän jag hade lite fart uppe.

969014_507486739320839_74698984_nEfter att Lasse kom efter lunch och berättat att han körde låga 59’or blev jag peppad att pressa på lite. Så jag körde lite hårdare ett pass och det blev några 58’or iaf men jag vågade inte utmana ödet för mycket. Körde ett beggat bakdäck utan att vända det hela dagen så det sladdade ganska rejält på slutet. Sjukt kul var det iaf att få köra lite igen efter att läkarna sagt att jag kunde glömma den här säsongen.

166048_507485732654273_176991281_n

Slutsatsen är att kroppen håller för en dag men inte mer än så länge. I lördags kunde jag knappt gå. Vi har justerat mitt rehabprogram lite för att vänja knät med att jobba i skarpa vinklar och förhoppningsvis blir det bättre på nästa körning som blir en 2-dagars.

Bilderna kommer från Tinnie Rehn och det finns fler på
http://www.facebook.com/JohanAbergRacing och på
http://www.facebook.com/pages/Tinnies-FOTON/505622332840613

// johan

 

20HUNDRA12

Posted By Johan / December, 26, 2012 / 1 comments

När året snart är slut är det dags att summera 2012 som var ett väldigt händelserikt år på dom flesta sätt.
Säsongen 2011 slutade ju innan den ens startat och gjorde att 2012 började med 2 månaders rehabilitering för att få ordning på kroppen inför säsongen. Jag gick hos sjukgymnast hela vintern och när säsongen startade var jag i riktigt bra skick. Hojen hade också genomgått en totalrenovering och uppgradering med ny fjädring, elsystem, och en masssa andra grejer. Tyvärr hann jag inte få den klar till premiären utan fick köra på en annan hoj då. Dock med min gamla fjädring så jag kände mig rätt hemma på den ändå.

Planen för 2012 var att fokusera på tävlingar enbart, för pengarna skulle inte räcka till både tävla och träna. Inget drömläge med tanke på att jag knappt sett vissa banor på bild ens! Jag såg det som ett läroår där jag skulle lära mig banorna och få tävlingsrutin och satte inte upp några mål i form av resultat och placeringar.

Anderstorp
Säsongspremiären gick på Anderstorp och den banan hade jag aldrig sett tidigare. Bokade in mig på 3 träningsdagar veckan innan tävlingen och åkte ner med Love Gillberg. 3 dagar av enstaka plusgrader och regn! Tvingade mig att snurra så många varv kroppen pallade så jag fick lära mig banan iaf. Men det gick extremt långsamt och jag övervägde att skita i att tävla. Dessutom drog jag på mig magsjuka när jag kom hem och låg däckad fram till 3 dagar innan tävlingen. Love och Anna peppade mig och jag tog mig i kragen och bestämde mig för att köra.

Jag kvalade 10:a på lördagen i torrt och började hitta körglädjen igen. Tyvärr började det regna till racet och jag körde upp mig till 7:e men hamnade efter halva racet i en lucka för mig själv med 10 sekunder till dom framför och bakom mig så jag försökte bara ta mig i mål utan att krascha.
På söndagen var det blött på kvalet och det var mycket krascher och ambulanser ute så dom flesta gick i depå för att vänta på fria varv. Jag stannade kvar ute hela kvalet för att få lite extra träning och när det blev fritt sista minutrarna hade jag fått upp lite fart och kvalade 4:a! Kändes väldigt konstigt att stå i första led när det var dags för start. Tyvärr klantade jag mig katastrofalt i starten och var 8:a ut ur första kurvan. Tog mig om några första varvet och började pressa på och jag blev väldigt förvånad när jag insåg att jag var uppe på 3:e plats och tog in på ledarduon! Körde ikapp dom men tappade till 4:e när jag försökte hitta en väg runt dom. Var väldigt förvånad över att ha satt racets snabbaste varv! Anledningen till att jag skriver så mycket om Anderstorp är att det blev en stor vändpunkt för mig och gav mig ett bra självförtroende och ett lugn i körningen jag inte haft tidigare.

Falkenberg
Det var på Falkenberg jag kraschade på första racet 2011 och nästan bröt nacken. Jag hade bara kört där den helgen tidigare och insåg att jag skulle ha en massa hjärnspöken när jag nu kom tillbaka. Ny hoj hade jag dessutom. Jag tillät mig vara försiktig där jag kraschade sist och fokusera på att få till nya fjädringen och lära mig banan. Lördagskvalet tog slut innan det började eftersom regnet kom precis när vi rullade ut. Stog på 5:e plats men kom iväg bra i starten och körde upp mig till 2:a plats! Det stärkte självförtroendet ännu mer och det kändes som att inte bara körningen stämde utan även mentalt började det fungera. Mindre misstag och bättre förmåga att lägga upp taktik och strategi under racen. Jävligt roligt helt enkelt!

Söndagen blev så bra det kan bli. Kvalade på pole position, tog ledningen med bästa starten jag hade gjort någonsin och höll ledningen hela vägen in i mål! Första vinsten!!!

Sviestad
Ännu en “ny” bana jag bara kört enstaka pass på. Jag hade pluggat banan på youtube ganska mycket för att “lära” mig den. Har märkt att det kortar ner inlärningstiden ganska rejält. Regn och torrt om vartannat som vanligt och till kvalet var det blött. I slutet av kvalet fick jag rygg på dom snabbast killarna och försökte lära mig lite av dom. Det gick över förväntan eftersom jag knep pole igen! Jag som alltid har hatat regn tidigare. Klantade mig i starten igen och hängde inte riktigt med hemmaförarna i torrt men lyckades köra tillräckligt bra för att knipa sista pallplatsen.

Söndagen bjöd på regn igen och jag hade chansat lite på fjädringinställningarna vilket resulterade i ett framhjulssläpp i högfartskurvan ut på startrakan på FÖRSTA VARVET! Ingen kvaltid betydde att om jag fick ihop hojen skulle jag få starta sist. Panikskruvande i 4 timmar och hann bara ruska ur gruset ur skinnstället innan det var dagas att rulla ut för start. Skrattade lite i hjälmen när jag tänkte “Här bak behöver man inte vara rädd att någon kör på en bakifrån iaf!”. Fick på en sån där sjukt bra start igen och gjorde en inner-rykare och trängde mig in som 6:a i första kurvan! Hade lite tur och utnyttjade misstag hos förarna framför och tog mig upp på 4:e. Insåg att det skulle kunna bli pallplats så jag pressade hårt och tog mig upp på 3:e. Precis som jag gör det ser jag att ledaren kör av och jag är upp på 2:a plats gratis. Tar sakta men säkert in på nya ledaren och meter för meter plockar jag in och kan till slut sätta in en stöt och tar mig om! Från sist till först! Håller undan sista varven och skrattar hysteriskt i hjälmen när jag passerat målflaggan. Till råga på allt har jag gått upp i serieledning.

Knutstorp
Hade tyvärr inte råda att köra den här tävlingen.

Karlskoga, Norweigian Open
Gelleråsen i Karlskoga är min “hemmabana” fast den ligger 25 mil hemifrån. Här vet jag att jag kan köra fort och det här är den bana jag kört mest på. Det som var annorlunda den här gången var att jag hade en serieledning att försvara och var tvungen att börja tänka lite taktiskt. Var det för tidigt att försöka säkra poäng istället för att fightas om vinster? Ja det var för tidigt bestämde jag och hade två riktigt jobbiga race med ledning hela racen men med folk som jagade precis bakom. Dubbelvinst och rejält med poäng i tabellen!

Karlskoga, Scandinavian Open
Dags för Gelleråsen igen och nu var det nästan dags att köra taktiskt. Kvalade 3:a och efter en bra start tog jag ledningen direkt. Det var upptorkande och dåligt fäste så jag fick ett framhjulssläpp IGEN och gick omkull! Slutkört för den dagen…
Söndagskvalet var en katastrof. Nytt skinnställ, nya handskar och ett bakdäck helt utan fäste. Kunde inte röra mig eller få stopp på hojen och kvalade 7:a. Satte mig ner på en stol i depåtältet och sa “SKIT SAMMA!” och struntade helt i allt vad poäng och tabeller heter och bestämde mig för att bara köra och ha roligt. Sagt och gjort. Startade rätt ok men fastnade lite bakom några förare och kom in i rytmen jag hade på Gelleråsen innan nackskadan. Vågade bromsa djupt in i kurvorna igen och började köra om till höger och vänster. Kom ikapp ledaren som körde sjukt snyggt med feta ställ in i kurvorna och låg ett par varv och pustade lite och kollade var han var snabb. Nöp om honom och fokuserade på att köra bra i dom sektioner han var snabb i för att inte ge honom en chans att bita tillbaka. Såg på tavlan att jag utökade ledningen och gick i mål som vinnare!

Karlskoga, Final
Ekonomin satte stopp igen…

När dammet lagt sig hade jag tillräckligt med poäng för att stå som totalsegarare i Rookie 1000, 2012. Stort tack till alla som hjälpt till under säsongen. Det är en lagsport och det går inte utan er!

// johan

DAGSPRESSEN

Posted By Johan / July, 31, 2012 / 3 comments

Idag kan man läsa lite om senaste tävlingarna i dagspressen.

http://gd.se/sport/mersport/1.4951991-imponerande-insatser-av-aberg-i-karlskoga

// johan

SO SÖNDAG

Posted By Johan / July, 30, 2012 / 5 comments

SO lördag

Posted By Johan / July, 28, 2012 / 0 comments

Kvalade 3’a men kraschade på racet i upptorkande på slicks. Tog starten men det släppte fram i depåböjen.

Inga skador på hojen eller mig.

På det igen imorgon!

//Johan

Scandinavian Open

Posted By Johan / July, 27, 2012 / 1 comments

image

Tälten är uppslagna och jag har kört ett träningspass. Så nu är årets Scandinavian Open igång!

// Johan