Racerapport RR SEC Anderstorp « FASTER.NU – MG35

Racerapport RR SEC Anderstorp

By Magnus / June, 22, 2016 / 0 comments

Årets, för mig, andra tävling blev en sprinttävling som körs i samband med den Svenska Endurance Cupen.
Även denna gången så var det anrika Anderstorp Raceway som stod värd för tävlingen.

Dessa sprinttävlingarna avgörs på endast en dag med 1 kval och 2 race.

Då jag sist jag var och tränade hade fått bita i gruset så hade jag lagom till denna tävling fixat iordning hoj och förare så att vi var fit for fight!!
Det innebar dock att jag hade fått byta till nya kåpor på hojen och även monterat en regnlampa som reglementet numer kräver.

Kval:
Kör ut på kvalet och känner mig för lite innan jag skall ladda på och sätta en bra tid. Tyvärr så rycker/dör hojen nästan i varje sväng när jag gasar.
Detta fenomen har dykt upp tidigare, men endast när jag inte kör för fullt så jag kämpar på och hoppas att det skall försvinna när jag börjar gasa ordentligt.
Tyvärr så fortsätter det att hacka och körningen går riktigt dåligt då jag inte får något flyt alls i detta hackande. Speciellt obehagligt är det i svängarna då detta lätt kan orsaka en krasch.
Kvalar in som sista man i fältet och 4:e man i min klass.

Arg, förbannad och besviken så försöker jag fundera ut vad som kan vara fel med hojen.
Efter lite felsökning märker jag att min quickshifter har nollställt sig och jag fixar den och hoppas att det var det som var problemet med den hackande hojen.

Race 1:
Startar sist och kommer iväg bra, men tar det lite lugnt innan jag är säker på att hojen funkar som den skall och ser bara till att inte släppa iväg de framför allt för långt.
På andra varvet då hojen inte har ryckt en enda gång så börjar jag ta upp min jakt.
Jag ligger tätt efter se 2 som slåss om andra platsen och efter ett par var får jag en bra utgång på rakan och kan bromsa mig förbi efter den.
Samtidigt ser jag att ledaren börjar krokna lite och jag äter sakta med säkert upp avståndet fram till honom.
Ut på sista varvet gör jag en attack efter den långa flygrakan och lyckas hålla dem bakom mig resterande delen av varvet och korsar mållinjen som första man 🙂

Race 2:
Vi startar racet som vi avslutade det förra racet och denna gången var jag mer laddad.
Kommer iväg bra när lamporna slocknar och är först in mot första svängen. Ser att 2 st bromsar om mig in i första svängen men vet att de inte kommer att klara av att köra så fort genom svängen i de spåren de håller och gasar om dem ut på flygrakan.
Resten av racet håller jag ledningen med fältet tätt bakom mig så jag kan inte slappna av en sekund.
Så även denna gången korsar jag mållinjen som första man 🙂

Så om man skall sammanfatta tävlingsdagen så börjar den i moll och slutar i dur. och jag kan inte vara annat än nöjd med 2 st förstaplatser.

Så nu tar vi lite ledigt över midsommar och efter det så går tävlingssäsongen in i sitt hetaste skede med 4 tävlingstillfällen på 4 veckor och jag skall försöka köra så många som möjligt av dem.

Så med denna lilla rapport önskar jag er en god midsommar!!!

// MG35

Leave a Reply

Post Comment